Снимка: Пресцентър ПрезидентствоБългария ще продължи преговорите с Фолксваген, за нас процесът

...
Снимка: Пресцентър ПрезидентствоБългария ще продължи преговорите с Фолксваген, за нас процесът
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: България ще продължи преговорите с Фолксваген, за нас процесът не е приключил

Снимка: Пресцентър Президентство

България ще продължи договарянията с  " Фолксваген ", за нас процесът не е завършил. Това сподели президент Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) и ръководител на автомобилния клъстер след среща с премиера Борисов в Министерски съвет.

Плевнелиев разясни, че автомобилният клъстер е основан през 2012 година През 2012 година в автомобилостроенето в България работиха 30 компании. Те имаха оборот от 2 милиарда, а броят на заетите беше 9 хиляди, уточни той. Днес в автомобилостроенето работят над 60 хиляди индивида, броят на фирмите е 230, оборотът е над 10 милиарда лв.. Безспорно това е една от най-динамично разрастващите се промишлености в България, триумфът е реалност, само че ние сме амбициозни да реализираме повече, съобщи Плевнелиев. 

По-важното от срещата през днешния ден - по проблема за " Фолксваген ". До тук България реализира голям триумф. Ние дойдохме да благодарим за всичко, което държавното управление направи. Никога до момента не сме стигали толкоз надалеч в фантазиите и упоритостите си в България да се случват толкоз стратегически вложения. Това, че сме на финала с страна като Турция е голям триумф за България, означи той. 

Научихме доста, разбрахме доста, имаме упоритостта да продължаваме напред. Това, че Турция е избрала да продължи да договаря преференциално, това не значи, че за нас процесът е завършил. България е една извънредно почтена опция, която се цели нависоко. В идващите месеци ние продължаваме да работим дружно с тръст на " Фолксваген " и договарящите екипи, до момента в който няма подписан контракт с една от двете страни. Постигнахме доста, това, че сме на финала и победихме страни като Унгария, Словакия, Румъния, Сърбия е голям триумф. Продължаваме да бъдем дейни и да работим дружно - почтено и на всички фронтове, добави някогашният президент, представен от " Фокус ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР